ŞTIRI NOIEMBRIE 2011
:: CSŞ 2 Siromex - o nouă prezentare pentru campioni
29.11.2011

Imnul echipei CSŞ 2 Siromex

Clubul CSŞ 2 Siromex le propune suporterilor o nouă prezentare, demnă de o echipă care deţine ultimele două titluri în Campionatul Naţional Under 19, cu rezultate bune şi la nivelul jucătorilor Under 17 şi a celor mici. În acest sezon, jucătorii antrenaţi de Răzvan Popovici şi Mircea Taloş joacă într-un echipament sportiv complet nou. Clubul are, de acum, şi o siglă, ce reprezintă un urs, animalul simbol al forţei în Munţii Carpaţi. Nu mai puţin important, CSŞ 2 Siromex Baia Mare are, precum marile echipe, şi propriul imn. Acesta a fost este interpretat de cantautorul Vali Moldovan, şi începe astfel: "Sînteţi băieţii noştri de elită / Vă sîntem din tribună camarazi / Susţinem o echipă favorită / Printre stejarii vechi şi printre brazi...Vă iubim, pe vînturi şi pe ploi / Şi acasă şi în deplasare / Haideţi, haideţi, sîntem cu voi / Juniorii sînt din Baia Mare".

:: Mircea Taloş - la cursurile de antrenor profesionist în rugby
29.11.2011

Federaţia Română de Rugby a demarat proiectul "Antrenor profesionist de rugby". Acesta are în vedere perfecţionarea antrenorilor ce se dovedesc capabili de a implementa un nou sistem de pregătire în sportul cu balonul oval. Cei 32 de antrenori selectaţi pentru acest program vor fi monitorizaţi timp de o lună. Între aceştia se află şi antrenorul de la CSŞ 2 Siromex, Mircea Taloş.


Mircea Taloş
:: Under 19
::
Un scor cum rar s-a văzut
:: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CSŞ Şoimii Sibiu 157-0 (87-0)
12.11.2011

Campioana ultimelor două sezoane în rugby-ul românesc la Under 19, CSŞ 2 Siromex Baia Mare, a făcut un scor cum rar s-a mai văzut, învigînd în a doua etapă a Campionatului Naţional, Regiunea Transilvania, pe CSŞ Şoimii Sibiu, cu scorul de 157-0.
Băimărenii veneau după un la fel de şocant 87-3 în deplasarea de la U Cluj-Napoca, cu Viitorul. Astfel că aceste scoruri trebuie să ne pună nişte semne de întrebare privitoare la ce se întîmplă în rugby-ul românesc. Partida cu CSŞ Şoimii Sibiu a fost una lipsită de istoric. Fiecare acţiune a maramureşenilor în terenul de ţintă advers, la intervale de două - patru minute, însemna eseu. S-au contabilizat astfel 23 de încercări, din care 21 transformate. O notă în plus pentru Creţu, care a reuşit şi două eseuri, înafara celor 21 de lovituri suplimentare transformate (un total de 52 puncte). La finalul jocului, tehnnicienii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au apreciat unele reuşite ale elevilor lor. Aceiaşi, însă, i-au avertizat să nu se culce pe lauri, căci cu adversarele puternice din Moldova şi din capitală, pe care urmează să le întîlnim le turneu final, altfel vor sta lucrurile.
Partida a fost arbitrată, bine, de Cristian Podea, la centru, Teodor Buzatu şi Bogdan Botezatu asistenţi în margine, jucători ai CSM Ştiinţa Baia Mare, proaspăt absolvenţi ai cursurilor de arbitraj. Punctele au fost marcate de Paraschiv - 3, Pristăviţă - 3, Toma - 3, Ştefăroi - 3, Pocriş - 2, Socol - 2, Csalai, Drimuş, Moscaliuc, Vaipan, şi Lazăr - cîte un eseu, Creţu - 2 eseuri şi 21 de transformări. CSŞ 2 Siromex: Pristăviţă, Vaipan, Pocriş - Terec, Roşu - Kadar, Postolachi, Toma - Socol, Moscaliuc - Paraschiv, Ştefăroi, Csalai, Cimbru - Creţu. În repriza a doua au intrat: Oros, Ciuriuc, Ţigănescu, Popiea, Lazăr, Drimuş, Andreiciuc.

:: Under 19
::
Băimărenii vor să arate un rugby de calitate
:: mîine: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CSŞ Şoimii Sibiu
11.11.2011

Campiona ultimelor două sezoane la categoria de vîrstă Under 19, CSŞ 2 Siromex Baia Mare, joacă mîine, cu începere de la ora 10, primul meci din acest sezon în faţa propriilor suporteri. În prima etapă din cadrul Regiunii Transilvania, elevii antrenorilor Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au învins la Cluj echipa Viitorul cu un 87-3 care ne scuteşte de orice comentarii. "Ne dorim victoria în acest meci care este primul pe propriul teren şi s-ar putea să fie şi ultimul din acest an. Vrem să arătăm un rugby de calitate" - ne-a declarat antrenorul principal Răzvan Popovici. CSŞ 2 Siromex va aborda jocul în următoarea formulă: Pristăviţă, Vaipan, Pocriş - Terec, Roşu - Kadar, Postolachi, Toma - Socol, Moscaliuc - Paraschiv, Ştefăroi, Csalai, Cimbru - Creţu. Rezerve: Oros, Ciuriuc, Ţigănescu, Popiea, Lazăr, Drimuş, Andreiciuc.

:: Under 19. Campionatul European
::
România a terminat pe locul III
:: cîştigătoarea Georgia a promovat în divizia de elită
06.11.2011


fază de joc din meciul România - Olanda | imagine: www.frr.ro

Campionatul European de Rugby, divizia secundă, s-a încheiat cu victoria Georgiei, care a învins în finală formaţia Rusiei cu scorul de 20-12. Aşadar, în urma competiţiei ce a avut loc pe stadionul naţional "Arcul de triumf" din capitală, formaţia gruzină a promovat în divizia de elită a rugby-ului european. Selecţionata României, antrenată de principalul de la CSŞ 2 Siromex, Răzvan Popovici şi de Horia Hampea a obţinut o victorie clară în faţa Olandei, scor 59-18. În formaţia noatră au evoluat Constantin Pristăviţă, Laurenţiu Toma şi Vasile Paraschiv, ultimul marcator al unui eseu, toţi de la CSŞ 2 Siromex, şi Justian Tăchel de la CSM Ştiinţa. În finala pentru locul V, Portugalia a învins Spania cu 26-15, iar în finala pentru locul VII Belgia a surclasat Elvaţia, scor 40-6. "A fost un turneu bun, rămînem cu regretul că nu ne-am îndeplinit obiectivul. Oricum, s-a văzut o creştere în jocul formaţiei noastre" - ne-a declarat antrenorul Răzvan Popovici.

:: Under 19. Campionatul European
::
România va juca finala mică
03.11.2011

Naţionala Under 19 a României nu a reuşit să învingă Georgia în meciul din semifinalele Campionatului European ce se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti. "Stejăreii" au avut o evoluţie bună în prima repriză, conducînd la pauză cu 8-3. În repriza a doua, în schimb, gruzinii au marcat trei eseuri şi s-au impus cu 24-8. Şi de această dată, în formaţia antrenată de principalul băimărean Răzvan Popovici şi de Horia Hampea au evoluat Constantin Pristăviţă şi Vasile Paraschiv de la CSŞ 2 Siromex şi Justian Tăchel de la CSM Ştiinţa Baia Mare. Rezultatele semifinalelor: România - Georgia 8-24; Belgia - Spania 7-7 (2-4 după executarea loviturilor la buturi); Portugalia - Elveţia 71-7; Rusia - Olanda 45-8. România va juca sîmbătă, 5 noiembrie, finala mică împotriva Olandei, în vreme ce în finala mare se vor întîlni Georgia şi Rusia.

:: Under 19. Campionatul European
::
"Stejăreii" au debutat cu victorie
:: Pristăviţă şi Paraschiv au jucat în echipa antrenată de Răzvan Popovici
02.11.2011

Campionatul European de rugby destinat juniorilor mari, ce se desfăşoară în aceste zile în capitală, a debutat cu o victorie a "stejăreilor", care au învins formaţia Portugaliei cu scorul de 32-17. În naţionala României, a cărui director tehnic este Haralambie Dumitraş, antrenori fiind principalul campioanei CSŞ 2 Siromex, Răzvan Popovici, ajutat de Horia Hampea, au evoluat şi jucătorii băimăreni Constantin Pristăviţă şi Vasile Paraschiv (ambii de la CSŞ 2 Siromex) şi Justian Tăchel (CSM Ştiinţa). În semifinale, România va întîlni puternica formaţia a Georgiei. Rezultatele sferturilor de finală: Georgia - Elveţia 50-0; Belgia - Olanda 7-10; Rusia - Spania - 15-8; România - Portugalia 32-17. Programul semifinalelor: Georgia - România; Olanda - Rusia; Elveţia - Portugalia; Belgia - Spania. Vom reveni cu amănunte.