ŞTIRI NOIEMBRIE 2009
:: Am învins în capitală şi am devenit liderii clasamentului!
30.11.2009

RC Pantelimon – CSŞ 2 Siromex 12-13 (12-0)

După un tur de campionat foarte greu, cu meciuri puternice şi deplasări lungi, echipa noastră a jucat sâmbătă, în capitală, pe stadionul naţional "Arcul de triumf", în ultimul joc al acesteia din acest an. A fost derby-ul turului de campionat, căci RC Pantelimon se afla pe locul I, cu 35 de puncte, în vreme ce băimărenii de la CSŞ 2 Siromex se aflau pe locul II, cu 32 de puncte. "Ne aşteaptă un meci greu, dar vom încerca să producem surpriza" - declara la plecarea spre Bucureşti antrenorul principal Răzvan Popovici. Şi surpriza s-a produs. "Meciul a fost spectaculos, cu multe faze frumoase" - ne-a spus antrenorul principal al băimărenilor. După prima repriză, băimărenii păreau să nu mai aibă şanse. Au făcut însă o repriză a doua aproape perfectă, cu mai multă determinare şi concentrare în joc. Repriză în care au înscris doar ai noştri, prin Manuel Crainic şi Răzvan Ailenei câte un eseu, Dănuţ Marchiş o lovitură de pedeapsă. CSŞ 2 Siromex a devenit liderul clasamentului (vom reveni cu clasamentul detaliat), doar că cei de la Pantelimon mai au un joc de disputat. Oricum, un parcurs peste aşteptări al formaţiei noastre în acest tur, pentru care tinerii rugbyşti merită felicitări. Antrenorii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au început partida cu următoarea formulă de start: Suciu, Bărdaşu, Burţilă - Dragoniciu, Berinde - Ailenei, Handru, Iuria - Pop, Petruşca - Fărcaş, Tonu, Lupoaie, Varga - Marchiş. Rezerve: Chiorean, Crainic, Vlaşin, Chira, Gherman şi Petucher. Partida a fost arbitrată de Gheorge Sabău la centru, Vasile Bujoreanu şi Gabriela Bălan-Surmei judecători de margine.

La finalul unui meci foarte dificil
:: Surpriza s-a produs: am învins la Bucureşti!
28.11.2009

RC Pantelimon – CSŞ 2 Siromex 12-13

Echipa noastră a reuşit azi, la Bucureşti, o victorie spectaculoasă în derby-ul turului Campionatului Naţional de Juniori U19, în faţa RC Pantelimon. “Meciul a fost foarte dificil, dar spectaculos şi cu multe faze frumoase”, a declarat antrenorul Răzvan Popovici. Cu toate că a fost un meci greu, băieţii noştri au reuşit să se concentreze, dominând a doua parte a meciului şi obţinând o victorie bine-meritată. Manuel Crainic şi Răzvan Ailenei au marcat câte un eseu, iar Dănuţ Marchiş a transformat o lovitură de pedeapsă. Vom reveni cu cronica.

:: Suciu şi Bărdaşu au fost convocaţi la naţionala U20
28.11.2009

Florin Bărdaşu şi Sebastian Suciu au fost convocaţi pentru naţionala de U20 şi se află în stagii de pregătire.

Mâine: RC Pantelimon Bucureşti - CSŞ 2 Siromex Baia Mare
:: "Mergem să facem un joc bun şi sperăm să producem surpriza"
27.11.2009
După un parcurs de excepţie, echipa noastră va juca mâine, în ultima etapă a turului Campionatului Naţional Under 19, în capitală. Va fi marele derby, căci RC Pantelimon se află pe prima poziţie a clasamentului (35p.), urmată fiind de CSŞ 2 Siromex (32p.). Deşi ar părea că ai noştri pornesc cu a doua şansă, ceea ce este oarecum şi normal, aceştia merg pe stadionul naţional din Bucureşti încrezători în forţele lor. "Suntem conştienţi de dificultatea partidei care ne aşteaptă, mai ales după un sezon greu şi încărcat. Mergem să facem un joc bun şi sperăm să producem surpriza" - a declarat la plecarea echipei noastre antrenorul Răzvan Popovici. Formaţia noastră va începe în următoarea alcătuire:

Suciu, Bărdaşu, Burţilă - Dragoniciu, Berinde - Ailenei, Handru, Iuria - Pop, Petruşca - Fărcaş, Tonu, Lupoaie, Varga - Marchiş. Rezerve: Chiorean, Crainic, Vlaşin, Chira, Gherman şi Petucher. Partida va fi arbitrată de Sabău la centru şi de Bujoreanu şi Bălan la margine.

:: Victorie spectaculoasă - urmează marele derby
23.11.2009
CSŞ2 Siromex - CSŞ Bârlad 34 - 19 (19 - 5)

Au fost circa 200 de spectatori la partida contând pentru penultima etapă a turului Campionatului Naţional "Under 19", desfăşurată sâmbătă, pe stadionul Phoenix. După înfrângerea din etapa precedentă, în care ai noştri s-au înclinat la Suceava, scor 21-0 pentru gazde, aşteptările erau mari în partida cu CSŞ Bârlad, căci o victorie ne păstra în fruntea clasamentului. Partida a fost dominată de rugby-ştii băimăreni. În min. 6, după o tuşă la cinci metri, se deschide tabela, eseu Ailenei, 5-0, lovitură suplimentară netransformată de Marchiş. În min. 8, l.p. Bârlad de la 43 metri, lovitura e prea scurtă. Faza meciului se va petrece în min. 22, când acelaşi Ailenei pătrunde spectaculos şi marchează la centru, 10-0, Marchiş transformă, 12-0.

Varga mai reuşeşte un eseu pe contraatac, 17-0, Marchiş transformă, 19-0. Pe final de repriză, moldovenii vin în atac, şi reuşesc un eseu cu treisferturile, 19-5, lovitură suplimentară ratată. În repriza a doua, min. 42, după o tuşă scurtă din doi metri, băimărenii înscriu din nou prin Fărcaş, 24-5, balonul trimis de Marchiş loveşte bara. În min. 50 Ailenei reuşeşte cel de al treilea eseu, 29-5, Marchiş ratează. În min. 58, eseu cu linia de treisferturi, marchează Bărdaşu, 34-5. Bârlădenii, care pe final de partidă au echilibrat jocul, vor înscrie după un atac prelungit la centru, 34-10, lovitură suplimentară transformată, şi în min. 70, după un contraatac, 34-17, de asemenea transformată, scor final 34-19.

Partida a fost arbitrată de Gabriel Şeitan (Bucureşti) la centru, Călin Cojocnean şi Vlad Sabău (Cluj), judecători de margine. O victorie spectaculoasă pentru echipa noastră, chiar dacă pe final de joc s-a resimţit oboseala din finalul de sezon. CSŞ 2 Siromex a trecut pe locul II, în urma victoriei obţinute de CSŞ 3 Steaua în partida cu LPS Suceava. În ultima etapă a turului, în derby-ul campionatului, băimărenii vor juca la Bucureşti cu liderul la zi, RC Pantelimon.

 
:: O victorie muncită, după un joc spectaculos
22.11.2009

CSŞ2 Siromex - CSŞ Bârlad 34 - 19 (19 - 5)

În etapa a X-a a Diviziei Naţionale de Juniori Under 19, echipa noastră a repurtat o victorie muncită, cu punct bonus, după un joc spectaculos. CSŞ2 Siromex se păstrează în fruntea clasamentului. Punctele formaţiei noastre au fost marcate de Răzvan Ailenei (trei eseuri), Cornel Fărcaş, Florin Bărdaşu şi Norbert Varga (câte un eseu), iar Dănuţ Marchiş a reuşit două transformări. Vom reveni cu cronica detaliată.


> vezi galeria foto
Mâine: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CSŞ Bârlad
:: Avem nevoie de o victorie pentru a rămâne în frunte
20.11.2009
În cadrul celei de a X-a etape a Campionatului Naţional "Under 19", echipa noastră întâlneşte mâine, 21 noiembrie, cu începere de la ora 10, pe stadionul Phoenix din cadrul Complexului Sportiv Cuprom, pe CSŞ Bârlad. După evoluţia mai puţin reuşită din ultima etapă, în care băieţii noştri au fost învinşi la Suceava, aceştia sunt hotărâţi să demonstreze că înfrângerea a fost un accident. "Va fi un meci dificil, dar avem nevoie de o victorie pentru a ne păstra în fruntea clasamentului" - a declarat antrenorul principal Răzvan Popovici. CSŞ 2 Siromex se află, după nouă etape, pe locul III (vezi clasamentul detaliat), în vreme ce bârlădenii pe VIII. Iată şi echipa pe care tehnicienii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş o vor alinia în această partidă: Suciu, Bărdaşu, Burţilă - Dragoniciu, Berinde - Ailenei, Handru, Iuria - Pop, Petruşca - Fărcaş, Tonu, Lupoaie, Varga - Marchiş. Rezerve: Petucher, Vlaşin, Crainic, Chiorean.
 
:: Suciu şi Bărdaşu - convocaţi la lotul U20
19.11.2009

Florin Bărdaşu şi Sebastian Suciu au fost convocaţi la lotul naţional U20, care se pregăteşte pentru mondialele din Rusia, ce se vor desfăşura în luna mai a anului următor.

:: Noutăţi
18.11.2009

Colegii de echipa, staff-ul tehnic şi conducerea sunt alături de Andrei Maternic. În urma unor probleme de sănătate, colegul nostru are nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, fiind internat în spital. Îi dorim însanatoşire grabnică şi îl aşteptăm cât mai curând înapoi pe teren!

:: O prestaţie mai slabă a echipei noastre
17.11.2009

LPS Suceava - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 21-0 (7-0)

În campionatul naţional "Under 19", într-o partidă  contând pentru etapa a IX-a, disputată sâmbătă, CSŞ 2 Siromex Baia Mare a suferit cea de a doua înfrângere din actuala ediţie de campionat. "A fost o prestaţie mai slabă a echipei noastre, cu multe greşeli individuale, cu mai puţină dăruire şi concentrare din partea jucătorilor noştri. Ce-i drept, am venit după un meci greu cu Steaua, care s-a lăsat cu doi accidentaţi, Dragoniciu şi Pop (ultimul a jucat cu o fisură la tarsiene - n.n.), şi un jucător suspendat, Mazăre. La sfîrşitul turului se resimte oboseala, dar vom trata cu maximă seriozitate meciul din etapa următoare, cu LPS Bârlad, în care trebuie să obţinem victoria pentru  ne păstra în fruntea clasamentului" - ne-a declarat antrenorul principal Răzvan Popovici. Într-o altă ordine de idei, acesta ne-a mai spus  că o grupă de copii (opt şi 10 ani) a participat la un turneu desfăşurat la Gura Humorului. Copiii de la CSŞ 2 au jucat foarte bine, şi merită toate felicitările venite din partea conducerii clubului. În meciul cu LPS Suceava, antrenorii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au folosit următoarea formulă de start: Suciu, Bărdaşu, Petucher - Burţilă, Berinde - Ailenei, Handru, Iuria - Pop, Petruşca - Fărcaş, Tonu, Lupoaie, Varga - Marchiş. Rezerve: Vlaşin, Crainic, Chiorean.

Avancronică
:: "Mergem la victorie" - antrenorul principal Răzvan Popovici
12.11.2009

Deşi sînt conştienţi de faptul că îi aşteaptă o partidă foarte dificilă în cea de a noua etapă a campionatului naţional "Under 19", tehnicienii formaţiei noastre, Răzvan Popovici şi Mircea Taloş, vor trimite în teren următoarea formaţie: Suciu, Bărdaşu, Petucher - Dragoniciu, Berinde - Iuria, Handru, Ailenei - Pop, Petruşca - Fărcaş, Lupoaie, Mazăre, Varga - Marchiş. Rezerve: Crainic, Burţilă, Chiorean, Ţiplea, Tonu, Maternic, Vlaşin, Bârlea. Partida va fi arbitrată de Vlad Iordăchescu la centru şi de Gorodea şi Bălan la margine.

:: Un meci cu de toate, cu o bătaie generală şi victorie cu bonus
07.11.2009
CSŞ 2 Siromex – CSA CSŞ 3 Steaua 22-13 (10-6)

Circa 300 de spectatori au fost prezenţi sâmbătă, pe stadionul Phoenix, pentru urmări partida dintre CSŞ 2 Siromex şi CSA CSŞ 3 Steaua. Un meci desfăşurat pe un teren greu, după ploile căzute în ultimele zile care, însă, a avut de toate: un spectacol rugbystic de calitate, desfăşurat sub tensiune, o bătaie generală şi o victorie a formaţiei noastre cu bonusul obţinut în ultimele minute. Steliştii au deschis tabela, după o l.p. transformată din poziţie centrală în min. 5, 0-3. Băimărenii se năpustesc în atac şi, în min 19, după o frumoasă ieşire pe lângă grămadă, înscrie Răzvan Ailenei, 5-3, lovitură suplimentară ratată de Marchiş. În min. 27, după o grămadă la centrul terenului, avem parte de o bătaie generală. Ambulanţa îşi face treaba, ducându-i pe sângerânzi la spital. Din ce am observat noi, incidentul  fost provocat de unul dintre stelişti, care şi-a lovit un adversar cu piciorul când acesta se afla la pământ. Să nu mai spunem că antrenorul militarilor a stat mereu în preajma terenului, punând presiune constantă pe arbitri, în vreme ce tehnicienii băimăreni stăteau, după cum e normal, în tribune. S-au acordat două cartonaşe roşii, Mazăre de le Baia Mare şi Jipa de la Steaua. În min. 29 băimărenii vor înscrie din nou după o frumoasă deschidere pe trei-sferturi prin Cornel Fărcaş, 10-6, l.p. ratată Marchiş. În repriza a doua, după mai multe puncte de fixare, eseu spectaculos cu pătrundere pe centru al aceluiaşi Fărcaş, Marchiş transformă, 17-6. Min. 56, eseu al celor de la Steaua, cu trei-sferturile, transformat, 17-13. Clubul militar poate spera la victorie, iar noi ne dorim punctul bonus. Al patrulea eseu băimărean îl aduce în ultimele minute de joc după o greşeală a adversarilor şi o lansare în terenul de ţintă advers, eseu Răzvan Pop, 22-13.Echipa noastră se păstrează în fruntea clasamentului şi va juca etapa următoare la Suceava.

:: Victorie cu punct bonus!
07.11.2009

CSŞ 2 Siromex – CSA CSŞ 3 Steaua 22-13 (10-6)

După un meci tensionat, echipa noastră a reuşit o victorie frumoasă, cu punct bonus, după un eseu marcat în ultimele minute. Punctele formaţiei noastre au fost marcate de Cornel Fărcaş, 2 eseuri, Răzvan Pop şi Răzvan Ailenei, câte un eseu, Dănuţ Marchiş o transformare. Felicitări băieţi! Vom reveni cu cronica detaliată.

:: Bun venit pe css2siromex.ro!
07.11.2009

Tuturor celor care iubesc rugby-ul băimărean, le urăm un călduros bun-venit pe css2siromex.ro! Începând de astăzi, iubitorii sportului cu balonul oval din Maramureş şi din întreaga ţară vor putea afla amănunte din viaţa echipei noastre.
Vă oferim prezentarea lotului CSŞ 2 Siromex Baia Mare, a conducerii şi a sponsorilor. Vă vom oferi avancronici şi cronici la toate partidele disputate de ai noştri. Vă vom ţine la curent cu rezultatele şi clasamentul. Deloc de neglijat, suporterii echipei au la dispoziţie o pagină de Forum, unde vor putea comenta evoluţia echipei lor favorite. Aveţi, aşadar, toate motivele să accesaţi css2siromex.ro!

:: „Ne dorim o nouă victorie!” – declară antrenorul Răzvan Popovici
07.11.2009

CSŞ 2 Siromex Baia Mare – CSA CSŞ 3 Steaua Bucureşti

Pe stadionul Phoenix din cadrul Complexului Sportiv Cuprom se desfăşoară astăzi, sâmbătă, 7 noiembrie, de la ora 10, partida contând pentru etapa a VIII-a a Campionatului Naţional „Under 19”, în care formaţia noastră va întâlni pe CSA CSŞ 3 Steaua Bucureşti. În primele şase etape, rugby-iştii noştri au înregistrat cinci victorii, fiind înfrânţi doar de excampioana Metrorex Bucureşti. Chiar în condiţiile în care etapa trecută a stat, CSŞ 2 Siromex Baia Mare se află pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte cu RC Pantelimon Bucureşti. Meciul cu juniorii Stelei nu va fi deloc uşor, dat fiind că ei au arătat o formă bună în ultima perioadă. Antrenorul principal Răzvan Popovici ne-a declarat: „Ne aşteptăm la un meci greu, dar ne dorim o nouă victorie”. Tehnicienii formaţiei noastre, Răzvan Popovici şi Mircea Taloş, vor trimite în teren următoarea formaţie: Suciu, Bărdaşu, Petucher - Dragoniciu, Berinde - Iuria, Handru, Ailenei - Pop, Petruşca - Fărcaş, Lupoaie, Mazăre, Varga - Marchiş. Rezerve: Crainic, Burţilă, Chiorean, Ţiplea, Tonu, Maternic, Vlaşin, Bîrlea. Partida va fi arbitrată de clujenii Sabău la centru, Copil şi Uţiu judecători de margine. Vom reveni cu cronica.