ŞTIRI MARTIE 2011
:: CN Under 19
::
Să ne confirmăm statutul de lider!
:: sâmbătă: CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CN Aurel Vlaicu Bucureşti
31.03.2011

campioni
CSȘ 2 Siromex - campioană 2010

Stadionul Siromex (fost Phoenix) găzduieşte sîmbătă, cu începere de la ora 10, partida contînd pentru prima etapă a returului Campionatului Naţional de Rugby Under 19, în care formaţia băimăreană, campioană en-titre, îşi propune să păstreze titlul în Baia Mare. După meciurile din tur, din toamnă, CSŞ 2 Siromex conduce în clasament:

1. CSŞ 2 Siromex - 5 jocuri 18p (114-66)
2. CMTRTF Bucureşti - 5 jocuri 18p (100-53)
3. LPS Focşani - 4 jocuri 13p (91-42)
4. CN AV Bucureşti - 4 jocuri 10p (77-75)
5. CSŞ Bîrlad - 5 jocuri 6p (65-104)
6. CSŞ 3 Steaua Bucureşti - 5 jocuri - 1p (35-142)

"Jucăm acest prim meci acasă cu dorinţa de a ne confirma statutul de lider. Ne dorim să obţine victoria, cu punct bonus" - a declarat antrenorul secund Mircea Taloş.
Antrenorii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş vor trimite în teren următorul 15: Pristăviţă, Tomăscu, Pocriş - Justian, Vlaşin - Toma, Postolachi, Murgoci - Ciaparii, Puşcaşu - Pădureţ, Mălan, Bumbu, Paraschiv - Tiron.

:: Under 19. CN de rugby în 7
::
CSŞ 2 Siromex - medalii de bronz
:: cu victorii pe linie, băimărenii au cîştigat turneul de la Focşani
27.03.2011
După primele două turnee, desfăşurate la Bucureşti şi Focşani în toamna anului trecut, rugbyştii de la CSŞ 2 Siromex păreau să se îndepărteze de îndeplinirea obiectivului, clasarea pe un loc pe podium. A venit turneul trei, de la Bîrlad, în care băimărenii au ajuns pe locul III, la egalitate cu CMTRTF Metrorex. În ultimul turneu, desfăşurat sîmbătă, la Focşani, totodată ultima etapă a CN de rugby în 7, CSŞ 2 Siromex a avut un parcurs de excepţie, cu victorii pe linie. Campioana României la rugby în 7 este CNAV Bucureşti, locul 2 LPS Focşani, ca medaliile de bronz să fie adjudeate de rugbyştii băimăreni. "A fost un turneu reuşit, băieţii au vrut să demonstreze că au valoare şi s-au autodepăşit" - a declarat antrenorul principal Răzvan Popovici. Iată rezultatele şi marcatorii în turneul de la Focşani:


CSŞ 2 Siromex - CNAV Bucureşti 26-0
au înscris Bumbu, Mălan, Ciaparii, Tiron - eseuri, Paraschiv 3 transformări;

CSŞ 2 Siromex - CMTRTF Metrorex 19-12
au înscris Mălan, Paraschiv, Bumbu - eseuri, Tiron 2 transformări;

CSŞ 2 Siromex - CSŞ Bîrlad 35-0
au înscris Tiron, Pădureţ, Bumbu, Paraschiv, Tomăscu - eseuri, Puşcaşu 5 transformări;

CSŞ 2 Siromex - LPS Focşani 12-0
au înscris Puşcaşu şi Paraschiv eseuri, Puşcaşu o transformare

La finele acestei săptămîni se reia Campionatul Naţional de Rugby Under 19, în care rugbyştii de la CSŞ 2 Siromex au ca obiectiv păstrarea titlului în Baia Mare. În prima etapă din retur, elevii antrenaţi de Răzvan Popovici şi Mircea Taloş vor întîlni pe teren propriu formaţia CNAV Bucureşti.

:: Under 19. CN de Rugby în 7
::
Mergem la Focşani cu gândul la podium
25.03.2011

Campionatul Naţional de Rugby în 7 destinat juniorilor Under 19 se va încheia mîine cu cea de a patra etapă, ce va avea loc la Focşani. După etapa a treia, desfăşurată săptămîna trecută, la Bîrlad, rugbyştii băimăreni s-au apropiat de obiectivul propus, şi anume cucerirea unei medalii. Şi asta mai ales în urma victoriei în faţa contracandidatei CMTRTF Metrorex, de care ai noştri au trecut cu 5-0, prin eseul reuşit de Claudiu Bumbu.

CN "Aurel Vlaicu" Bucureşti şi-a consolidat poziţia de lider, iar clasamentul dinaintea turneului se prezintă astfel:
1. CN "Aurel Vlaicu" - 27p;
2. LPS Focşani - 23p;
3. CSŞ 2 Siromex Baia Mare 16p (196-164);
4. CMTRTF Metrorex 16p (181-166);
5. CSŞ Bîrlad - 6p;
6. CSŞ 3 Steaua - 2p (echipa bucureşteană este penalizată pentru neparticiparea la ultimele două turnee).

"Mergem la Focşani cu gîndul la podium" - a declarat antrenorul principal Răzvan Popovici. Pentru ultima etapă a CN de rugby în 7, formaţia băimăreană va deplasa următorii jucători: Bumbu, Puşcaşu, Paraschiv, Ciaparii, Pădureţ, Murgoci, Iustian, Toma, Postolachi, Tomăscu, Mălan, Tiron.

:: Echipa Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu" - campioană judeţeană la rugby în 7
22.03.2011

Săptămîna trecută a avut loc Campionatul judeţean de rugby în 7 destinat liceelor. Competiţia este organizată la nivel naţional, de către FRR, în colaborare cu inspectoratele şcolare judeţene. Clubul CSŞ 2 Siromex, cel care a gestionat pentru judeţul Maramureş întrecerea, s-a ocupat de buna organizare a întrecerii. În competiţie, patru licee băimărene: LPS CSŞ, Colegiul "Gheorghe Şincai", Colegiul Tehnic "Anghel Saligny" şi Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu". Competiţia a fost deosebit de strînsă, instituţiile de învăţămînt înainte amintite avînd o tradiţie în promovarea "sportului nobil". La finele acesteia, clasamentul s-a prezentat astfel: 1. Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu"; 2. Colegiul Tehnic "Anghel Saligny". 3. LPS CSŞ; 4. Colegiul "Gheorghe Şincai". S-au acordat şi premii speciale: cel mai tehnic jucător - Vasilică Paraschiv; cel mai tînăr jucător - Mihăiţă Miheş. Echipa Colegiului Tehnic "Aurel Vlaicu" s-a calificat pentru faza următoare, în care vor evolua cîştigătoarele din regiunea Nord-Vest.

Informaţii furnizate de antrenorul principal Răzvan Popovici

:: Under 19. CN de Rugby în 7
::
Două victorii şi două înfrîngeri pentru CSŞ 2 Siromex la Bîrlad
20.03.2011

Juniorii CSŞ 2 Siromex au reluat competiţiile din 2011 cu a treia etapă din Campionatul Naţional de rugby în 7, ce s-a desfăşurat pe parcursul zilei de sîmbătă, la Bîrlad. Ocupanţi ai locului IV după turneele din toamnă de la Focşani şi Bucureşti, băimărenii şi-au propus să recupereze din diferenţă, în speranţa de a mai prinde un loc pe podium. La competiţie nu a participat CSŞ 3 Steaua, care a invocat probleme financiare. În cele patru jocuri disputate, CSŞ 2 Siromex a reuşit două victorii şi a înregistrat două înfrîngeri, după cum urmează:

CSŞ 2 Siromex Baia Mare - CMTRTF Bucureşti 5-0
- a înscris Bumbu

LPS Focşani - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 32-0


Gabriel Bumbu

CSŞ 2 Siromex Baia Mare - Rulmentul Bîrlad 31-0
- au înscris Bumbu (2), Mălan (2) şi Murgoci eseuri, Puşcaşu patru transformări

CSŞ 2 Siromex Baia Mare - LAV Bucureşti 0-5

Lotul formaţiei noastre la acest turneu a fost alcătuit din: Bumbu, Puşcaşu, Paraschiv, Ciaparii, Pădureţ, Murgoci, Iustian, Toma, Roşu, Tomăscu, Mălan şi Tiron. Ultima etapă a CN de rugby în 7 va avea loc la finele acestei săptămîni, la Focşani.

Informaţii furnizate de antrenorul principal Răzvan Popovici.

:: Under 19. CN de Rugby în 7
::
La Bîrlad, CSŞ 2 Siromex vrea să recupereze diferenţa din clasament
18.03.2011

Sezonul începe şi pentru CSŞ 2 Siromex, tinerii rugbyşti fiind campionii României în sezonul anterior. După primele două etape ale CN de rugby în 7, desfăşurate la Focşani şi Bucureşti, băimărenii ocupă doar locul IV (vezi clasamentul detaliat) în clasament, deşi îşi propuneau un loc pe podium. În etapa a treia, ce se desfăşoară mîine, la Bîrlad, rugbyştii noştri îşi propun să recupereze diferenţa din clasament, considerînd că obiectivul, o medalie, nu este încă pierdut - după cum ne-a declarat antrenorul principal Răzvan Popovici. În momentul de faţă, CN Aurel Vlaicu are 17 puncte, LPS Focşani 15, CMTRTF Metrorex 14, iar CSŞ 2 Siromex 10. CSŞ 3 Steaua a spus "pas" competiţiei, invocînd probleme financiare, astfel că turneul de la Bîrlad se va desfăşura pe parcursul unei singure zile. CSŞ 2 Siromex va miza pentru a treia etapă pe următorul lot: Bumbu, Puşcaşu, Paraschiv, Ciaparii, Pădureţ, Murgoci, Iustian, Tonu, Roşu, Tomăscu, Mălan, Tiron.

:: Under 17
::
Daniel Kadar - la un nou stagiu de pregătire
13.03.2011
Naţionala Under 17 a României se reuneşte luni, 14 martie, pentru un nou stagiu de pregătire. Acesta va avea loc la Academia de Rugby, sub bagheta managerului general Robert Antonin. Cei mai mici dintre stejari se pregătesc pentru Black Sea Cup. Din lotul convocat face parte şi jucătorul CSŞ 2 Siromex, Daniel Kadar.
:: Meci amical
::
CSM Ştiinţa Baia Mare - România U 18 45-0 (26-0)
:: Pristăviţă şi Pocriş de la CSŞ 2 Siromex au evoluat pentru Stejărei
09.03.2011

imagine furnizată de www.frr.ro

În meciul de pregătire disputat marţi la Braşov, CSM Ştiinţa a învins Naţionala U18 a României cu scorul de 45-0 (26-0). CSM Ştiinţa, aflată în cantonament la Poiana Braşov, s-a văzut nevoită să-şi amîne primele două amicaluri pe care le avea în plan, cu Rulmentul Braşov şi CFR Braşov, din pricina terenului impracticabil. Pe de altă parte, naţionala României Under 18 se află în aceste zile în cantonament la Predeal, pregătindu-se pentru participarea la Campionatul European ce va avea loc luna viitoare în Franţa. Aşadar, un test util pentru ambele combatante, chiar dacă diferenţa, de vîrstă şi valoare, a fost, logic, în favoarea formaţiei campioane. La finele partidei, tehnicienii formaţiei băimărene, Eugen Apjok şi Vasile Lucaci, s-au declarat mulţumiţi de modul în care elevii lor au răspuns indicaţiilor date, inclusiv de evoluţia noilr veniţi în formaţia "zimbrilor", cinci de la CSŞ 2 Siromex şi unul de la Bucovina Suceava. În echipa Stejăreilor au evoluat şi doi jucători ai CSŞ 2 Siromex, Constantin Pristăviţă şi Marius Pocriş.
CSM Ştiinţa: Dico, Bărdaşu, Bălan - Dănilă, Hristache - Stoica, Buzatu, Ene - Podea, Ailenei - Pop, Diniş, Buduşan, I. Botezatu - Niacşu. Au mai jucat: A. Ursache, Suciu, Bîrlea, Rusu, B. Botezatu, Cirţiu, Matei, Bejan, Dragoniciu, Creţuleac, Nistor, Gavriloaia, Mazăre. Nu au jucat: Ciuntu, Roşca, Cătună (accidentaţi), Macovei, Gal, Rădoi şi Dimofte (convocaţi la lotul naţional penntru meciul cu Georgia).
Marcatori: Diniş (2 eseuri), I. Botezatu (3 eseuri), Pop şi A. Ursache (cîte un eseu), Buduşan 3 transformări, Ailenei 2 transformări.

:: Trei de la CSŞ 2 Siromex revin la loturile naţionale
02.03.2011

Lotul naţional Under 17 se află, în aceste zile, într-un nou stagiu de pregătire. Acesta va dura pînă pe 7 martie, şi se desfăşoară la Predeal. Între jucătorii convocaţi se află şi componentul CSŞ 2 Siromex, Daniel Kadar. Şi lotul României Under 18 va reveni în pregătiri, în vederea participării la Campionatul European ce va avea loc în luna aprilie, în Franţa. Ultimul stagiu al stejarilor mici va avea loc intre 7 si 28 martie, tot in Poiana Brasov. Din lot fac parte jucătorii Marius Pocriş şi Constantin Pristăviţă.