ŞTIRI IULIE 2010
:: Opt jucătorii ai CSS 2 Siromex selectaţi pentru lotul naţional
22.07.2010
Stadionul Phoenix din Baia Mare a găzduit ieri primul trial în vederea alcăturii lotului naţional U19 ce va participa la Campionatul European de la Bruxelles, competiţie ce va avea loc în perioada 23-31 octombrie.


Dintre cei 36 de sportivi prezenţi la selecţie, antrenorii lotului naţional, Haralambie Dumitraş, Răzvan Popovici şi Alexandru Achim, au ales 14 sportivi, 8 dintre aceştia fiind componenţi ai clubului nostru. Astfel, Florin Bărdaşu, Sebastian Suciu, Alin Dragoniciu, Andrei Diaconu, Cornel Farcaş, Norbert Varga , Adrian Mazăre şi Răzvan Ailenei vor fi prezenţi în cadrul primului ministagiu de pregătire ce va avea loc în perioada 25-28 iulie în Bucureşti, stagiu în urma căruia va fi definitivat lotul României. De asemenea, printre rugby-iştii selectaţi de către cei trei antrenori se află şi fostul component al CSS 2 Siromex, Ionuţ Niacşu.
Următorul trial se va desfăşura mâine la Bârlad şi vizează sportivii din regiunea Moldovei.

:: Primul trial pentru nationala de U19 va avea loc la Baia Mare
19.07.2010

Pe data de 21 iulie, pe stadionul Phoenix din Baia Mare (ora 10), va avea loc prima selectie de jucatori U19 in vederea alcatuirii lotului national care va participa la Campionatul European de la Bruxelles. Sportivii trebuie sa vina insotiti de antrenori cu echipament de joc. Dimineata se vor tine probele fizice, iar dupa-amiaza se va organiza un meci. Aceasta selectie conteaza pentru zona Transilvania. Trialurile pentru celelalte zone vor fi anuntate in timp util prin intermediul Directorilor de Dezvoltare ai FRR. (ştire preluată de pe frr.ro)

:: Antrenorul Răzvan Popovici - în staff-ul naţionalei Under 19
02.07.2010
Fostul căpitan al echipei naţionale de rugby, Haralambie (Hari) Dumitraş, a fost numit la conducerea tehnică a naţionalei de sub 19 ani. Dumitraş va pregăti naţionala U19 pentru Campionatul European care va avea loc între 23 şi 31 octombrie, la Bruxelles, în Belgia. Din staff mai fac parte Răzvan Popovici (CSŞ 2 Siromex) şi Alexandru Achim.
Echipele calificate la această competiţie sînt: Rusia, România, Belgia, Georgia, Germania, Portugalia, Spania şi Polonia. Cîştigătoarea competiţiei se va califica la Junior World Rugby Trophy, care este destinat U20 şi care va avea loc în 2011. "Mă bucur că FRR s-a gîndit la mine. Vreau să folosesc toate cunoştinţele mele despre rugby pentru aceşti tineri care pot ajunge la naţionala mare în cîţiva ani.
razvan popovici
Răzvan Popovici

Avem un staff tehnic cu experienţă şi cred că ne putem îndeplini obiectivul. Mergem la Bruxelles pentru a cîştiga competiţia. Vreau să-i implic în acest proiect pe toţi antrenorii echipelor de U19 din ţară şi pe toţi Directorii Regionali de Dezvoltare", a declarat Hari Dumitraş. El a anunţat că în iulie vor avea loc patru trialuri pentru a selecta jucătorii pentru naţională. România U19 va merge în trei stagii de pregătire în august, septembrie şi începutul lui octombrie.
Haralambie Dumitraş a evoluat la două Cupe Mondiale (1987 - Noua Zeelandă, 1991 - Franţa). A fost căpitanul echipei naţionale la Cupa Mondială din 1991 şi a jucat de 48 de ori pentru frunza de stejar. Considerat unul dintre cei mai buni jucători de înaintare din ţara noastră, Dumitraş a evoluat ca flanker şi închizător.
După ce s-a retras de la naţională, în 1993, a evoluat şi a antrenat în Franţa.
Informaţii furnizate de www.frr.ro.