ŞTIRI IANUARIE 2011
:: Cu gîndul la titlu
::
Juniorii U 19 ai CSŞ 2 Siromex îşi încarcă bateriile în Munţii Tatra
30.01.2011

Echipa de juniori Under 19 a clubului CSŞ 2 Siromex se află de sîmbătă în cantonament. Şi-n acest an, conducerea clubului a decis ca destinaţia pregătirii să fie staţiunea Tatranski Matliare din Munţii Tatra. Precum s-a văzut şi anul trecut, aici condiţiile de cazare şi pregătire sînt dintre cele mai bune. Antrenorul Răzvan Popovici ne-a declarat că la acest stagiu de pregătire participă 21 de jucători. Vreme de o săptămînă, acestora li s-a pregătit un progran draconic: "Vom efectua trei antrenamente pe zi, axate în principal pe pregătire fizică şi acumulare, dar şi de natură tehnico tactică" - ne-a spus la plecare antrenorul Răzvan Popovici.

CSŞ 2 Siromex este campioana României la Under 19, iar obiectivul pentru acest sezon este păstrarea titlului în Baia Mare. Rugbyştii U 19 vor intra în focul competiţiilor în luna martie. În 19 şi 26 martie vor avea loc ultimele două etape ale Campionatului Naţional de rugby în 7, iar campionatul va începe în 2 aprilie, cînd formaţia noastră va întîlni pe teren propriu pe CN Aurel Vlaicu Bucureşti.

:: Rugbyştii CSŞ 2 Siromex au revenit la antrenamente
11.01.2011

Luni seara, cu începere de la ora 16, rugbyştii CSŞ 2 Siromex au revenit la antrenamente. Sub comanda antrenorilor Răzvan Popovici, Mircea Taloş şi Laurenţiu Constantin, sportivii celor trei echipe ale clubului au efectuat un prim antrenament uşor, constînd în fotbal, pe terenul cu gazon sintetic, alergare şi stratching. Antrenorii ne-au vorbit despre programul de pregătire dinaintea campionatului. Prima săptămînă va fi rezervată adaptării la efort, urmînd ca săptămînile viitoare intensitatea efortului şi a volumului de lucru să crească.

Cantonamentul rugbyştilor de la CSŞ 2 Siromex va avea loc şi-n acest an în Munţii Tatra din Slovacia, în staţiunea Tatranski Matliare. Echipa de Under 19 se va afla în staţiunea montană slovacă în intervalul 29 ianuarie - 5 februarie, iar formaţia ce va evolua în Divizia Naţională între 6 - 13 februarie. Doar jucătorii echipei de Under 17 vor efectua întreaga pregătire în Baia Mare.

:: Antrenorii CSŞ 2 Siromex şi-au propus obiective ambiţioase
11.01.2011

CSŞ 2 Siromex are trei echipe la trei nivele diferite, astfel că se impunea o reaşezare a atribuţiilor acestora pentru o mai bună eficienţă. Sub culorile clubului a venit un nou antrenor, Laurenţiu Constantin, care va fi principalul echipei înscrise în campionatul Diviziei Naţionale, secondat fiind de Răzvan Popovici.

Laurenţiu Constantin a jucat ca junior la Locomotiva Bucureşti, iar ca senior la Steaua, cu care a cucerit trei titluri de campioană. A antrenat vreme de doi ani naţionala Under 18 a României. Despre obiectivul CSŞ 2 Siromex în Divizia Naţională este greu de vorbit în acest moment. Echipa noastră nu se gîndeşte nicio clipă că ar putea retrogada. Ba din contră, ţinteşte către locurile superioare ale clasamentului. Pentru aceasta lotul ar mai avea nevoie de întăriri atît numeric, cît şi valoric - ne-a mai spus Laurenţiu Constantin. Acesta a adăugat că, încă de ieri, patru jucători, trei din Bucureşti şi unul de la Iaşi, vor da probe pentru echipa noastră, urmînd ca într-o săptămînă să se decidă care dintre ei va rămîne la echipă.


Laurenţiu Constantin

Răzvan Popovici va fi antrenor principal la CSŞ 2 Siromex Under 19, secondat fiind de Mircea Taloş. Principalul băimărenilor este de părere că în ce priveşte Campionatul Naţional de rugby în 7 mai sînt şanse, deşi mici, pentru o clasare pe podium. Reamintim, sezonul la Under 19 va începe cu ultimele două etape ale CN de rugby în 7, ce vor avea loc pe 19 şi 26 martie. Pentru campionatul propriu-zis, obiectivul este cît se poate de clar - ne spune Răzvan Popovici: cîştigarea acestuia pentru păstrarea trofeului cucerit anul trecut. Campionatul va începe pe 2 aprilie, cînd CSŞ 2 Siromex va întîlni pe teren propriu echipa Rulmentul Bîrlad.

La Under 17, antrenor principal va fi Mircea Taloş, urmînd ca aici Răzvan Popovici să-i fie secund. Mircea Taloş spune că la nivelul jucătorilor de Under 17 se doreşte formarea unui nucleu competitiv din jucătorii care sezonul viitor vor evolua la Under 19, dar şi creşterea în valoare a jucătorilor care în acest an nu vor împlini 17 ani, putînd să joace la această categorie de vîrstă şi anul viitor.