ŞTIRI FEBRUARIE 2010
:: CSŞ 2 Siromex s-a înscris în Divizia A !
22.02.2010

În această primăvara, tinerii rugbyşti de la CSŞ 2 Siromex vor lupta pe două fronturi. După cum anticipam, dar nu am putut să vă informăm pînă nu am avut confirmarea oficială, echipa băimăreană s-a înscris în Divizia A (liga a II-a în rugby-ul românesc). Era un lucru pe care îl aşteptam în urma investiţiilor deosebite care s-au făcut la stadionul Phoenix din cadrul Complexului Sportiv Cuprom şi la ambiţiile pe care le-a arătat această echipă. Reamintim, la prima participare după 12 ani într-un campionat naţional "Under 19", cei de la CSŞ 2 Siromex se află pe un binemeritat loc II, în urma liderului RC Pantelimon. Pentru participarea în Divizia A s-au făcut şi unele transferuri. Despre cel al lui Ionuţ Niacşu, venit sub formă de împrumut de la echipa campioană a României CSM Ştiinţa Baia Mare, v-am informat. Antrenorul principal Răzvan Popovici ne-a declarat că în pregătiri cu echipa noastră se mai află doi jucători veniţi de la Tecuci, Cristian Murgoci şi Ştefan Pădureţ, şi unul de la Unirea Iaşi, Andrei Diaconu, toţi de lot naţional. De altfel, aceştia au fost în cantonamentul formaţiei noastre din Slovacia, iar transferurile urmează să fie parafate în aceste zile. CSŞ 2 Siromex va juca în Seria Vest, alături de CSM Sibiu, CFR Braşov, CSU Alba Iulia, urmînd să întîlnească în prima etapă, pe 21 martie, acasă, pe CSM Sibiu (vezi programul complet). În ce priveşte CN Under 19, băimărenii vor juca prima etapă pe 20 martie, în deplasare, la LPS Focşani.

:: Internaţionalii CSŞ 2 Siromex - chemaţi din nou la loturi
17.02.2010

Echipa CSŞ 2 Siromex, antrenată de Florin Popovici şi Mircea Taloş, continuă antrenamentele în Baia Mare, pe stadionul din cadrul Complexului Sportiv Cuprom, bazate pe pregătire fizică şi tehnico tactică. Patru dintre jucătorii echipei noastre au fost chemaţi din nou în pregătire la loturile naţionale. Răzvan Ailenei se află deja în Compelexul Olimpic de la Izvorani, în pregătire cu naţionala "Under 18". Pe 22 februarie, acolo vor ajunge Sebastian Suciu, Florin Bărdaşu şi Ionuţ Niacşu, convocaţi din nou la naţionala "Under 20", aflată în pregătiri pentru Campionatul Mondial, divizia secundă, ce va avea vea loc în luna mai, în Rusia.

:: Alexandru Achim: România U20 trebuie să câştige JWRT
17.02.2010
Antrenorul principal al nationalei de U20 spune ca echipa noastra trebuie sa castige si anul acesta Junior World Rugby Trophy. Achim a declarat ca meciul cu Italia este greu dar este convins ca baietii se pot mobiliza si pot obtine un rezultat bun, la fel ca anul trecut in Kenya, cand au castigat trofeul. “Romania trebuie sa castige si anul acesta Junior World Rugby Trophy. Avem resursele necesare. Chiar daca vorbim de divizia secunda a campionatului mondial de Juniori, meciurile sunt grele, toate echipele vor sa castige, dar stiu ca baietii se pot mobiliza si pot obtine trofeul”, a declarat Alexandru Achim.
Alexandru Achim
Alexandru Achim
antrenorul principal al naţionalei de U20
imagine preluată de pe www.frr.ro

Romania face parte din grupa A, alaturi de Italia, Uruguay si Papua Noua Guinee. Meciurile vor avea loc in Rusia in luna mai. Conform calendarului, jucam pe 18 mai cu Uruguay, pe 22 mai cu Italia si pe 26 mai cu Papua Noua Guinee. In cealalta grupa se intalnesc Rusia (tara gazda), Canada, Japonia si Zimbabue.
Junior World Rugby Trophy este a doua divizie a Campionatului Mondial de Juniori. Romania a castigat editia de anul trecut, desfasurata in Kenya. Dupa acest rezultat Romania trebuia sa joace in prima divizie dar modificarile de regulament si micsorarea numarului de echipe din primul esalon au facut ca echipa noastra sa joace si anul acesta in a doua divizie. In cazul in care vom castiga si anul acesta trofeul ne vom califica in prima divizie. (ştire preluată de pe www.frr.ro)

Reamintim ca în lotul naţionalei României de Under 20 sunt şi trei jucători de la CSŞ2 Siromex Baia Mare, anume Sebastian Suciu, Florin Bărdaşu şi Ionuţ Niacşu.

:: O grupă grea la mondiale pentru naţionala "Under 20" a României
10.02.2010
În lotul "Stejăreilor" sunt şi trei jucători de la CSŞ 2 Siromex

Tragerea la sorţi pentru Junior World Rugby Trophy, divizia secundă a campionatului mondial de juniori "Under 20", n-a fost deloc prielnică pentru tinerii rugby-şti români. De aşteptat, de altfel, căci competiţia se va desfăşura, în perioada 18-30 mai, în Rusia, formaţie care va întâlni în grupe pe Zimbabwe, Japonia şi Canada, în vreme ce "Stejăreii" vor da piept cu puternicele formaţii ale Italiei, Uruguayului şi cu Papua Noua Guinee.

Reamintim că formaţia noastră este deţinătoarea trofeului, şi ar fi trebuit să promoveze în grupa mondială, doar că au intervenit "schimbări de regulament". Oricum, naţionala noastră doreşte să (re)câştige competiţia. În lotul acesteia se află şi trei jucători de la CSŞ 2 Siromex Baia Mare, şi anume Florin Bărdaşu, Sebastian Suciu şi Ionuţ Niacşu (ultimul cu dublă legitimare, împrumutat de la CSM Ştiinţa). Programul naţionalei la această ediţie: 18 mai: Uruguay - România; 22 mai: Italia - România; 26 mai: România - Papua Noua Guinee.

:: Noutăţi din cantonament
04.02.2010
CSS2 Siromex in cantonament in Slovacia
CSS2 Siromex in cantonament in Slovacia > vezi galeria foto

Echipa noastră se află în aceste zile în cantonament în Slovacia, unde pregătirile jucătorilor noştri pentru returul Campionatului Naţional U19 continuă în condiţii de iarnă. Antrenorul Răzvan Popovici ne-a declarat că "se desfăşoară câte două antrenamente pe zi, plus o înviorare dimineaţa. Antrenamentul de dimineaţă se axează pe pregătirea fizică, iar cel de după-masă este tehnico-tactic. Jucătorii nou-veniţi s-au integrat bine în echipă." Stagiul de pregătire din localitatea slovacă Tratanske- Matliare - situată în Munţii Tatra - se va încheia pe data de 7 februarie, urmând ca antrenamentele să se desfăşoare mai departe în Baia Mare.