ŞTIRI DECEMBRIE 2010
:: Răzvan Popovici - propus pentru "Antrenorul anului"
27.12.2010

Federaţia Română de Rugby va acorda premiul “Antrenorul anului” pentru cel mai bun tehnician român din anul 2010. În lista cu propuneri se regăseşte şi Răzvan Popovici, antrenorul CSŞ 2 Siromex Baia Mare, care a condus echipa noastră de Juniori U19 la câştigarea aurului naţional în luna iunie a.c.
La stabilirea câştigătorului se vor lua în considerare în proporţie de 50% voturile înregistrate pe site-ul FRR, respectiv 50% votul Asociaţiei Internaţionalilor de Rugby. Antrenorul anului poate fi ales de cititorii site-ului Federaţiei Române de Rugby până luni 27 decembrie, urmând ca membrii Asociaţiei Internaţionalilor de Rugby să acorde voturi pentru această categorie. Antrenorul care strânge cele mai multe voturi va fi desemnat "Antrenorul anului".


Răzvan Popovici

Propunerile pentru aceasta sectiune sunt:
- Eugen Apjok (Baia Mare)
- Marin Mot (Steaua)
- Mircea Paraschiv (ex-Farul)
- Daniel Neaga (CSM Bucuresti)
- Răzvan Popovici (CSŞ 2 Siromex Baia Mare)
- Dumitru Stelian (Pantelimon)

Informaţii furnizate de www.frr.ro
:: Ionuţ Niacşu - nominalizat la "Jucătorul anului"
27.12.2010

Conache, Munteanu, Bratu, Niacşu, Pascu şi Gorcioaia sunt cei şase jucători care au fost nominalizaţi de către Federaţia Română de Rugby pentru câştigarea premiului "Jucătorul anului". Toţi cei şase tineri rugby-işti sunt componenţi ai echipelor naţionale de juniori.

Ionuţ Niacşu, jucător dublu legitimat CSM Baia Mare / CSŞ 2 Siromex Baia Mare, a câştigat în iunie 2010, împreună cu echipa noastră, aurul naţional în Divizia Naţională de Juniori U19. Îl puteţi vota până în 28 decembrie 2010, pe site-ul Federaţiei Române de Rugby. La stabilirea câştigătorului se vor lua în considerare în proporţie de 50% voturile înregistrate pe site-ul FRR, respectiv 50% votul Asociaţiei Internaţionalilor de Rugby.

Juniorii nominalizaţi pentru câştigarea premiului de "Jucătorul anului" sunt următorii:
- Gabriel Conache (LPS Suceava / Timişoara)
- Marius Munteanu (CSS Bârlad)
- Tudorel Bratu (Pantelimon / Dinamo)
- Ionut Niacsu (CSŞ 2 Siromex / CSM Baia Mare)
- Vasilica Pascu (LPS Focşani)
- Marian Gorcioaia (LPS Focşani)

Informaţii furnizate de www.frr.ro

Ionuţ Niacşu
:: Divizia Naţională
::
Divizia Naţională începe în luna martie
24.12.2010

În ultima şedinţă din acest an a Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby a fost stabilit calendarul competiţiilor interne în anul 2011. Competiţiile interne (SuperLiga, Divizia Naţională, Divizia A, CN Under 19) vor începe la finele lunii martie. Divizia Naţională este alcătuită din opt echipe, patru fiind cele clasate pe ultimele locuri în sezonul trecut al Diviziei Naţionale, iar alte patru fiind nou promovate din Divizia A. Între acestea se află şi CSŞ 2 Siromex Baia Mare.

Poli Iaşi | Olimpia Bucureşti
Rulmentul Bîrlad | Sportul Studenţesc
Ştiinţa Petroşani | CSŞ 2 Siromex Baia Mare
Bucovina Suceava | Stejarul Buzău

Se va juca după sistemul "fiecare cu fiecare", tur-retur, ceea ce înseamnă 14 partide în sezonul regulat. Vor urma play-off-ul, respectiv play-out-ul, cu partide semifinale şi finale. Primele două clasate vor promova în SuperLigă, iar ultimele două vor retrogada în Divizia A.
Calendarul jocurilor nu a fost stabilit, se aşteaptă ca echipele care au dreptul să participe în Divizia Naţională să se înscrie pentru această competiţie.

:: Under 19. CN de rugby în 7
::
Juniorii U 19 încep cu CN de rugby în 7
24.12.2010

Pentru juniorii Under 19, competiţiile vor începe cu ultimele două etape ale Campionatului Naţional de rugby în 7, ce vor avea loc în 19 şi 26 martie. Campionatul se reia în săptămîna imediat următoare, pe 2 aprilie, cu al doilea tur respectiv retur. La jumătatea campionatului, CSŞ 2 Siromex se află pe locul III. Din acest sezon, campioana va fi desemnată după play-off, adică semifinale şi finale. În primul joc din 2011, CSŞ 2 Siromex Baia Mare va întîlni pe teren propriu formaţia CN Aurel Vlaicu Bucureşti.

:: Cei mai buni sportivi ai CSŞ 2 Siromex în 2010
15.12.2010

Seniori
1. Silviu SUCIU, Teodor LUPOAIE
2. Florin BĂRDAŞU, Alin DRAGONICIU
3. Adrian MAZĂRE, Norbert VARGA
4. Sergiu HANDRU
5. Paul PETUCHER

Under 19
1. Cristian MURGOCI
2. Gabriel BUMBU, Eduard CIAPARII
3. Constantin PRISTĂVIŢĂ, Marius POCRIŞ
4. Petru TOMA, Ilie TIRON
5. Alexandru PUŞCAŞU, Beniamin MĂLAN

Under 17
1. Daniel KADAR
2. Daniel CHIRA
3. Norbert BĂLIN
4. Adrian COZMA, Norbert BUHAI
5. Mihăiţă MIHEŞ, Adrian CHERECHEŞ

:: Rugbyştii CSŞ 2 Siromex au intrat în vacanţă
14.12.2010
De la începutul acestei săptămîni, rugbyştii celor trei echipe ale CSŞ 2 Siromex au intrat într-o binemeritată vacanţă. Reunirea lotului va avea loc în data de 10 ianuarie.
:: Pristăviţă, Pocriş şi Kadar la loturile naţionale
14.12.2010
Pentru cîţiva dintre jucătorii CSŞ 2 Siromex vacanţa va veni puţin mai tîrziu. Constantin Pristăviţă şi Marius Pocriş se află în pregătiri la Bucureşti cu naţionala Under 18. Aceasta va participa la Campionatul European de anul viitor din Franţa. Daniel Kadar este de asemenea în pregătiri, cu naţionala Under 17.