ŞTIRI DECEMBRIE 2009
:: Calendar 2010 CSŞ 2 Siromex
22.12.2009

A apărut calendarul de perete CSŞ 2 Siromex pe anul 2010. Având un format de 29,5 x 42 cm, calendarul este tipărit în condiţii grafice deosebite, fiind însoţit de fotografii realizate în timpul meciurilor pe care băieţii noştri le-au jucat în turul Campionatului Naţional Under 19. Totodată, sponsorii au făcut cadou jucătorilor, staff-ului tehnic şi, nu în ultimul rând, suporterilor celor mai înflăcăraţi ai echipei noastre, un CD conţinând urări şi colinde de Crăciun.

calendar 2010
:: Top 5 la finalul turului
17.12.2009

Secţia de rugby a clubului CSŞ 2 (înscrisă în CN Under 19), prin  antrenorii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş, a desemnat ocupanţii primelor cinci locuri în clasamentul celor mai buni sportivi în 2009:

1. Florin BĂRDAŞU şi Sebastian SUCIU
2. Andrei PETRUŞCA şi Răzvan AILENEI
3. Cornel FĂRCAŞ şi Raul BERINDE
4. Dănuţ MARCHIŞ şi Andrei IURIA
5. Adrian MAZĂRE şi Alin DRAGONICIU

:: "Suntem în grafic pentru realizarea obiectivului propus"
declară antrenorii CSŞ 2 Siromex, Răzvan Popovici şi Mircea Taloş
14.12.2009
La finalul turului Campionatului Naţional Under 19, am purtat o discuţie cu antrenorii echipei CSŞ 2 Siromex, Răzvan Popovici şi Mircea Taloş privitoare la evoluţia acesteia dar şi la obiectivul pentru acest sezon.
razvan popovici
Răzvan Popovici
mircea talos
Mircea Taloş

Care a fost obiectivul la începutul campionatului în care, iată, Baia Mare are după 12 ani o echipă înscrisă în Campionatul Naţional Under 19?
La începutul campionatului ne-am propus ca obiectiv primar unul care putea părea la acea vreme  ambiţios, şi anume calificarea în play-off, altfel spus clasarea între primele patru echipe din cele 11 înscrise în această ediţie de campionat.

V-am ruga să faceţi câteva consideraţii asupra turului campionatului.
Am reuşit un tur bun, dar în aceeaşi măsură acesta a fost dificil. Am întâlnit echipe cu tradiţie în CN Under 19. Este un campionat foarte echilibrat, chiar responsabilii federaţiei îl consideră cel mai echilibrat din rugby-ul românesc. Important pentru noi e că am debutat cu o victorie în faţa LPS Focşani, care în ultimii ani a fost pe podium. Şi clasamentul în ce priveşte primele trei locuri la finele turului - RC Pantelimon, 40p, CSŞ 2 Siromex, 36p, Cleopatra Mamaia, 35p - confirmă echilibrul din campionat.

Câteva cuvinte şi despre evoluţia echipei.
Echipa s-a mobilizat foarte bine şi, în special, apreciem că, răspunzând la ceea ce s-a muncit la antrenamente, s-a văzut o creştere în evoluţia jucătorilor. Au mai fost şi sincope, ce-i drept, dar evoluţia bună a culminat cu marea victorie din capitală în faţa liderului RC Pantelimon. Suntem în grafic pentru realizare obiectivului pe care ni l-am propus, deşi suntem conştienţi că ne aşteaptă un retur cel puţin la fel de dificil.

La finalul discuţiei noastre, cei doi tehnicieni au ţinut să le mulţumească elevilor lor pentru sârguinţa de care au dat dovadă, în aceeaşi măsură părinţilor, profesorilor, diriginţilor, şi nu în ultimul rând suporterilor care vin la meciurile echipei noastre de pe stadionul Phoenix.

:: Programul echipei noastre după încheierea turului
10.12.2009
Echipa noastră a încheiat turul pe un merituos loc II, la prima sa participare (după 12 ani) în Campionatul Naţional "Under 19". Ordinea în clasament: RC Pantelimon - 40p; CSŞ 2 Siromex - 36p; Cleopatra Mamaia - 35p. Antrenorii Răzvan Popovici şi Mircea Taloş ne-au spus care este programul echipei.
CSS2 Siromex
CSŞ2 Siromex

Pînă în 11 decembrie continuă antrenamentele în Baia Mare, constînd în recuperare. Pînă în 4 ianuarie, băieţii noştri vor intra  într-o binemeritată vacanţă. Antrenamentele se vor relua cu un program de readaptare la efort, pînă la finele lunii, cînd este stabilit un cantonament la munte (urmează să fie stabilită locaţia). Campionatul se reia în luna martie.

:: Suciu şi Bărdaşu s-au întors din cantonamentul
naţionalei "Under 20"
10.12.2009

Jucătorii echipei noastre, Sebastian Suciu şi Florin Bărdaşu, convocaţi la naţionala "stejăreilor" Under 20 s-au întors la începutul acestei săptămîni din cantonamentul pe care l-au efectuat la Centrul Olimpic de la Izvorani. Ei s-au alăturat lotului CSŞ 2 Siromex, care continuă antrenamentele. Cei doi jucători ai echipei noastre vor mai participa la o pregătire de iarnă cu naţionala, cel mai probabil la mijlocul lunii ianuarie, în vederea participării la Campionatul Mondial din iunie 2010, ce va avea loc în Rusia.

:: Steve McDowell şi Paul Bărgăunaş au apreciat
pregătirea rugbyştilor noştri
10.12.2009
Săptămîna trecută, clubul nostru a avut onoarea de a-i avea ca oaspeţi pe Steve McDowell, campion al lumii cu naţionala Noii Zeelande în 1987, acum preparator fizic, cel care s-a ocupat de pregătirea personală lui Joni Lomu, unul din cei mai mari rugbyşti ai tuturor timpurilor. "Românii sînt făcuţi pentru rugby" - a declarat tehnicianul neozeelandez, care a evaluat în Baia Mare şi pe echipa campioană, CSM Ştiinţa, apreciind calităţile jucătorilor băimăreni. Arbitrul Paul Bărgăunaş, membru al Comisiei Centrale a
Steve McDowell
Steve McDowell
(imagine preluata de pe www.frr.ro)

Arbitrilor, a fost, de asemenea, în Baia Mare, unde a participat la o sesiune de pregătire a jucătorilor noştri cu privire la ultimele prevederi din regulament, la care jucătorii CSŞ 2 Siromex au răspuns pozitiv.