ŞTIRI AUGUST 2010
:: Divizia A - Seria Vest
::
Redebut cu victorie
::
CFR SCU SCM Braşov - CSŞ 2 Siromex Baia Mare 11-12
21.08.2010


Fază de joc din meciul disputat acasă cu SCM Braşov, 16 mai 2010 (vezi galeria)

CSS 2 Siromex Baia Mare a făcut un pas important pentru îndeplinirea obiectivului de promovare în Divizia Naţională. Sportivii antrenaţi de Răzvan Popovici şi Mircea Taloş au învins astăzi în deplasare principala candidată la promovare, SCM Braşov, cu scorul de 12-11 (0-0), victorie care îi aduce din nou în postura de lideri ai Seriei Vest din Divizia A. Punctele băimărenilor au fost marcate de Lupu - 1 eseu şi Marchiş - 1 eseu şi o transformare.

"Aşa cum ne-am aşteptat, meciul a fost greu, în special datorită lipsei de omogenitate din echipa noastră; o parte dintre jucătorii noştri ni s-au alăturat la Braşov, unde au venit direct din cantonamentul echipei naţionale. Braşovenii ne-au obstrucţionat mai ales pe pachetul de înaintare, au fragmentat foarte tare jocul datorită, probabil, lipsei lor de pregătire fizică; tot la 3-4 minute jucătorii lor rămâneau întinşi la pământ, ceea ce a dus la multe întreruperi. Pe scurt, un meci cu miză, care s-a reflectat atât în jocul echipelor cât şi în arbitraj." a declarat antrenorul secund Mircea Taloş.

Chiar dacă victoria a readus CSS 2 Siromex pe prima poziţie, băimărenii nu se consideră încă promovaţi şi se gândesc deja la partida restantă din cadrul etapei a X-a, partidă ce va avea loc în 4 septembrie pe terenul celor de la CSM Sibiu. În etapa a XII-a, CSS 2 Siromex va sta, deoarece CSU Alba Iulia, echipă pe care ar fi trebuit să o întâlnească în 28 august, s-a retras din campionat.

"Mai avem un meci, foarte important, pe care trebuie să îl câştigăm, cel cu CSM Sibiu, echipă pe care o vom întâlni în 4 septembrie în deplasare. Suntem pe primul loc, însă asta nu înseamnă că suntem deja promovaţi. Campionatul încă nu s-a încheiat. Din păcate, nu vom mai susţine nici o partidă pe teren propriu, deoarece ni s-a comunicat oficial că Alba Iulia, echipă pe care trebuia să o întâlnim în ultima etapa acasă, s-a retras din campionat." a adăugat Mircea Taloş.

:: Divizia A - Seria Vest
::
Ne dorim victoria
::
mâine: CFR SCU SCM Braşov - CSŞ 2 Siromex Baia Mare
20.08.2010

După o întrerupere de aproximativ 3 luni, Seria Vest a Diviziei A de rugby redebutează sâmbătă cu etapa a XI-a. CSS2 Siromex Baia Mare va juca în această etapă în deplasare pe terenul echipei CFR SCU SCM Braşov.

Astfel, CSS 2 Siromex a pornit astăzi spre Braşov unde mâine cu începere de la ora 11.00 vor juca în compania celor de la SCM Braşov. Cele două formaţii sunt la a patra întâlnire în această ediţie de campionat, în cele trei meciuri disputate până acum, băimărenii au contabilizat două victorii, iar braşovenii una, însă de remarcat că ambele formaţii au câştigat pe teren propriu. Băimărenii au pornit la drum cu gândul de a obţine o nouă victorie în faţa celor de la SCM Braşov.

Divizionara A CSS2 Siromex a suferit numeroase modificări la nivelul lotului în această vară şi, deşi echipa nu este încă suficient de omogenă, antrenorul secund al băimărenilor, Mircea Taloş, a declarat că entuziasmul şi forţele proaspete ale tinerilor jucători vor da un plus echipei care va deveni mai puternică.

"Meciul va fi greu mai ales că se dispută pe terenul braşovenilor, însă ne dorim victoria. Noi am suferit modificări la nivelul lotului de Divizia A la care s-au alăturat jucătorii de la U19, cu care am ieşit campioni, şi omogenitatea echipei nu este încă la nivelul pe care ni-l dorim, dar eu cred că entuziasmul şi forţele proaspete a tinerilor jucători vor aduce un plus echipei şi asta se va vedea şi în jocul de mâine. Cred că echipa se întăreşte mult cu ei." a declarat Mircea Taloş.

SCM Braşov se află pe prima poziţie a clasamentului, iar băimărenii pe locul doi, însă CSS 2 Siromex are cu un meci mai puţin disputat, meci pe care formaţia băimăreană îl va susţine în 4 septembrie pe terenul echipei CSM Sibiu şi care va conta pentru etapa a X-a. Lotul CSS 2 Siromex deplasat la Braşov - Formula de start: Suciu, Bărdaşu, Petucher, Diaconu, Dragoniciu, Vălanaş, Handru, Satmari, Pop, Ungureanu, Varga, Nistor, Fărcaş, Mazăre, Marchiş. Rezerve: Lupu, Murgoci, Buie, Lupoaie, Petruşca, Giurgiu, Cozma, Iuria. Antrenorul Mircea Taloş a precizat că formula de start ar putea suferi modificări până mâine la debutul partidei.

Vă reamintim că din sezonul următor primul eşalon rugby-stic al ţării va fi Superliga, format din primele 8 clasate în această ediţie a Diviziei Naţionle, eşalonul doi va fi Divizia Naţională care va avea în componenţă echipele clasate pe locurile 9-12 în ediţia 2010 şi primele 4 clasate în Divizia A care din ediţia viitoare va deveni al treilea eşalon valoric în rugby-ul intern şi va reuni la start 10 echipe, repartizate în 2 grupe geografice. Datorită acestei restructurări a campionatului obiectivul echipei băimărene este de a promova în Divizia Naţională.